De jaarlijkse schouw uit laten voeren?

De bouwkundigen van 24/7 VvE Beheer helpen u hier graag bij. Wij voeren de jaarlijkse schouw uit aan de hand van een actuele MJOP. Geen MJOP voor handen? Ook deze kunnen wij voor u opstellen.

Vraag direct een offerte aanOf bel ons 085 060 38 39

Jaarlijkse schouw voor de VvE

Wat is een jaarlijkse schouw en waarom is dat zo belangrijk? Een jaarlijkse schouw is een jaarlijkse controle aan de hand van de MJOP in en om het gebouw het (woon)gebouw van de VvE.  Hierbij is van belang wat de komende geprognotiseerd staat of dat het klopt of dat er werkzaamheden naar voren of achteren geschoven kunnen of moeten worden. Op deze manier houden we de MJOP actueel en komt u beslagen ten ijs wanneer de ALV plaatsvind; u kunt immers een goede (onderbouwde) bouwkundige toelichting geven op het onderhoud wat plaats moet gaan vinden.

Wat is het verschil tussen de jaarlijkse schouw een MJOP update

Bij de jaarlijkse schouw wordt het gebouw globaal bekeken en wordt er ingezoomd in de punten welke voor het aankomende jaar op de planning staan voor vervanging of grootonderhoud. Bij een MJOP update worden alle onderdelen welke zijn opgenomen in de meerjarenonderhoudsplanning grondig doorlopen. Zijn ze nog van toepassing, kloppen de prijzen nog en is het verwachte jaar waarin het onderhoud/vervanging gepland staat nog correct? Of misschien is er iets toegevoegd aan het gebouw wat nog niet in de MJOP is opgenomen. Dat moment kunt u dan direct gebruiken om deze in de MJOP op te nemen.

24/7 VvE Beheer adviseert te allen tijde een jaarlijkse schouw

Niets is belangrijker om op de hoogte te zijn van de status van uw gebouw. Daarom adviseren wij dan ook om jaarlijkse de schouw uit te laten voeren. Heeft u geen meerjarenonderhoudsplan of is uw MJOP veroudert? Ook deze kunnen wij voor u uitvoeren. Wij hebben bouwkundigen in dienst welke u hiermee graag van dienst zijn. Doordat wij veel MJOP’s reeds hebben uitgevoerd, geüpdatet hebben en onze eigen bouwkundige in dienst hebben kunnen wij vaak scherpe tarieven rekenen in vergelijking met de markt. Heeft u vragen over de jaarlijkse schouw? Of over een MJOP en/of de MJOP update? Maak gerust vrijblijvend een afspraak met één van onze medewerkers.