Update MJOP – meerjarenonderhoudsplan

Laat uw meerjarenonderhoudsplan actualiseren door onze bouwkundig specialisten. Heeft uw Vereniging nog geen MJOP of wenst u een jaarlijkse schouw uit te voeren? Ook daar adviseren en helpen wij u graag bij.

HET UITVOEREN VAN EEN MJOP UPDATE

Bij een update van het meerjarenonderhoudsplan worden alle bouwkundige aspecten van uw appartementencomplex nauwkeurig nagelopen en waar nodig geactualiseerd. Mogelijk worden er nieuwe onderhoudsvraagstukken toegevoegd of gewijzigd, bijvoorbeeld het besluit om houten kozijnen te vervangen voor kunststof kozijnen. Het schilderwerk wordt dan uit het MJOP verwijderd en het reinigen en waxen van de nieuwe kozijnen worden erin opgenomen. De update wordt altijd uitgevoerd en uitgewerkt door een bouwkundig specialist van 24/7 VvE Beheer B.V.

WAAROM IS EEN MJOP UPDATE ZO BELANGRIJK?

Een meerjarenonderhoudsplanning is de leidraad voor alle onderhoudswerkzaamheden van uw appartementencomplex op de korte en lange termijn. Aan de hand van de jaarlijkse schouw wordt bepaald welke werkzaamheden er in het komende jaar uitgevoerd moeten worden. Ook wordt er gekeken welke onderdelen van het complex vervangen dienen te worden. In de update wordt aandacht besteed aan de levensduur van verschillende onderdelen maar ook aan het prijsniveau. Dit kan wijzigen. Daarom is het van belang dat uw Vereniging iedere vijf jaar een update laat uitvoeren, waarmee u ook adequaat kunt inspelen op de actuele status van het reservefonds.

JAARLIJKSE SCHOUW NA DE MJOP UPDATE

Vergeet de jaarlijkse schouw na de MJOP update niet. Deze is van groot belang om een actueel beeld te hebben van de bouwkundige en technische staat van uw appartementencomplex. Daarbij kunt u, als bestuur van uw Vereniging, goed onderbouwd uitleg geven over uit te voeren werkzaamheden richting de leden van uw Vereniging.

DE KOSTEN VAN EEN MJOP UPDATE

De kosten van een MJOP update verschillen per Vereniging van Eigenaren. Iedere Vereniging is anders, waarbij ook de grootte van het appartementencomplex een rol speelt in de kosten. De bouwkundig specialisten van 24/7 VvE Beheer B.V. voeren vakkundig en snel uw MJOP update uit. Daarnaast hanteren wij scherpe en transparante tarieven.
Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw Vereniging? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via de contactpagina. Wij gaan graag met u in gesprek.