MJOP laten updaten?  Laat uw meerjarenonderhoudsplan actualiseren door één van onze bouwkundigen!

Nog geen MJOP of wens u een jaarlijkse schouw uitgevoerd te hebben? Ook daar kunnen wij u bij adviseren!

Vraag direct een offerte aanOf bel ons 085 060 38 39

MJOP update uitvoeren

Wat is een MJOP update? Bij een update van een meerjarenonderhoudsplan worden alle aspecten die zijn opgenomen nauwkeurig nagelopen. En mogelijk nieuwe onderhoudsvraagstukken aan toegevoegd of gewijzigd. Als voorbeeld uw complex heeft houten kozijnen. Er wordt een besluit genomen om deze te vervangen voor kunststof kozijnen. Dan zal het schilderwerk uit de meerjaren onderhoudsplanning moeten en komt het reinigen en waxen van de kozijnen er in terug. Deze update wordt altijd uitgevoerd en uitgewerkt door onze eigen een bouwkundige.

Waarom is een MJOP Update zo belangrijk?

Nadat u een MJOP heeft laten opstellen gaat u jaarlijkse aan de hand van de jaarlijkse schouw bekijken welke werkzaamheden er in het aankomende jaar uitgevoerd moeten worden. De MJOP is de leidraad van alle onderhoudswerkzaamheden naar de toekomst toe. Tevens komen hier ook vervangingsonderdelen van het gebouw op voor. Het kan natuurlijk zo zijn dat bepaalde delen langer of juist korter mee gaan. Daarom is het van belang dat uw VvE iedere 3 jaar een update uitvoert. Naast de levensduur welke kunnen veranderen kan natuurlijk ook het prijsniveau veranderen. Hierdoor kunt u snel inspelen op de actuele status van het reservefonds.

Kosten MJOP update

De kosten voor de MJOP update is verschillend per VvE. Het hangt onder meer af van de grootte van het gebouw. De bouwkundigen die wij in dienst hebben voeren vakkundig en snel uw MJOP update uit. Daarnaast hanteren wij scherpe tarieven. Geïnteresseerd in een actuele MJOP? Of heeft u nog geen MJOP? Neem vandaag nog contact met ons op. Onze bouwkundige maakt graag vrijblijvend een afspraak met u.

Vergeet de jaarlijkse schouw niet na de MJOP update!

Vergeet de jaarlijkse schouw niet na de MJOP update! Dit is nog weleens een ondergeschoven kindje, maar blijft nog steeds van groot belang. Op deze manier doet u er alles aan als VvE bestuur om een actueel beeld te hebben van de bouwkundige en technische status van het gebouw. Daarnaast kunt u goed onderbouwd als bestuur tijdens de algemene ledenvergadering uitleg geven over de uit te voeren werkzaamheden.